Lesley legt je dit graag uit in dit leuke, korte en handige filmpje. 👀

Hoe reserveer ik een Poppy?

Je kan tot een kwartier voor je wil vertrekken kosteloos een Poppy-voertuig boeken. Dit doe je door je in te loggen op de Poppy-app en het voertuig te selecteren dat je wil. Klik vervolgens onderaan op 'Boek dit voertuig'. Het voertuig is dan een kwartier voor jou gereserveerd en niemand anders kan er dan mee weggaan.

Hoe open ik een Poppy?

Je kan de app gebruiken om een geboekte Poppy te openen. Klik op ‘Openen’ in de app en voilà! De wagen opent automatisch en de scooter start vanzelf indien jij je in een straal van 300 meter van het voertuig bevindt.

⚠️ Let op! Indien je de wagen niet binnen de 45 seconden opent, zal hij automatisch terug op slot gaan.

Hoe begin ik mijn rit?

Je begint je rit zodra je het voertuig ontgrendelt met de app. Om de wagen te starten, houd je de rem ingedrukt en duw je op de start/stop-knop. Je begint pas te betalen 2 minuten na het ontgrendelen van de wagen. Zo heb je rustig de tijd om jezelf te installeren. 😌

Hoe beëindig ik mijn rit?

Zodra je een geldige plaats gevonden hebt om je voertuig (voor wagens hier en voor scooters hier) terug te brengen in de Poppy-zone, kan je je rit eindigen. Het enige wat je moet doen in de applicatie is klikken op ‘Rit beëindigen'.

Doe dit pas wanneer je de motor afgezet hebt, alle ramen en deuren gesloten hebt en jijzelf uit de wagen bent, want dan sluit het voertuig zich vanzelf af. Bij de scooter klik je pas op 'Rit beëindigen' zodra je de helm terug in de kofferbak gestoken hebt en die goed toegedrukt hebt. 🛵