Poppy werkt met een gratis applicatie die je kan installeren op jouw gsm. Die kan je downloaden via de App Store (iOS) en Google Play Store (Android). Registreer je volledig gratis en volg dan de volgende stappen.

Hoe rijd je met Poppy?

1. Kies de wagen die je op dat moment nodig hebt via de mobiele applicatie van Poppy.

2. Wandel naar je gereserveerde voertuig en open de deuren van de wagen of start de scooter met de mobiele applicatie. Zo rijd je met een Poppy-scooter.

3. Zet je, doe je gordel om of zet je helm op en rijden maar! Starten met de wagen doe je door de rem in te duwen en op de start/stop-knop te duwen, geen sleutel nodig. De scooter is vanzelf gestart. Geniet van je rit!

4. Parkeer achteraf je voertuig binnen de Poppy-zone in Antwerpen.

5. Beëindig jouw rit en betaal eenvoudig per minuut via de applicatie. De betaling gebeurt volledig automatisch via de kredietkaart die je aan jouw account gekoppeld hebt en hoef jij niets voor te doen. Je krijgt achteraf een duidelijk overzicht van je rit per mail. 📧

6. Herhaal!

Poppy-voertuigen vind je in Antwerpen in de Poppy-homezone. Gebruik onze handige app om een wagen bij jou in de buurt te zoeken en boek in slechts enkele tikken.

Voertuigen kunnen tot 15 minuten kosteloos vooraf geboekt worden. Als je in die tijd nog van idee verandert, kan je het voertuig gratis annuleren. Aan het begin van de rit ontgrendel je de Poppy door onze app te gebruiken. Je kan overal in België naartoe rijden met een wagen, zolang je jouw Poppy na jouw rit in de homezone terugbrengt. Scooters mogen enkel binnen de homezone rijden. 🇧🇪

Je betaalt enkel en alleen voor de rit die je gemaakt hebt. Als je jouw voertuig wil parkeren, maar de rit niet wil beëindigen, kan je een ‘stopover’ of tussenstop maken. Je kan zowel binnen als buiten de Poppy-homezone een tussenstop maken.

Binnen de homezone is dit ideaal als je ergens maar even binnen en buiten moet zijn, zoals een winkel of als Lesley in het filmpje bovenaan dit artikel. Dan ben je er zeker van dat niemand anders het voertuig mee kan nemen. 😉