Van Poppy zelf mag je in heel de Poppy-zone rijden, maar niet daarbuiten. Je plaats op de weg ligt aan de maximum toegelaten snelheid. Dat wordt hier onder meer uitgelegd. ⬇️

Bedraagt de maximum toegelaten snelheid 50 km/u, bijvoorbeeld binnen een bebouwde kom, dan mag je kiezen of je het fietspad gebruikt of op de rijbaan gaat rijden.

Bedraagt de toegelaten snelheid meer dan 50 km/u, dan moet je verplicht op het fietspad rijden indien er een ligt.

Je mag met een scooter dus ook op het fietspad rijden, tenzij er een verkeersbord met het logo van een brommer en de tekst 'B verboden' staat.

Wanneer er staat 'B verplicht', moet je verplicht op het fietspad rijden.

Om van Linkeroever naar Rechteroever te gaan (of andersom) zijn er slechts twee mogelijkheden:

  • Je kan met de scooter aan de hand door de Sint-Annatunnel (voetgangerstunnel). Het is verboden om die tunnel al rijdend te doorkruisen. 
  • Of stapvoets rijdend door de fietserstunnel van de Kennedytunnel. Die fietserstunnel heeft een ingang aan de Beatrijslaan op Linkeroever en aan de rechteroever aan de D’Herbouvillekaai.

De Waaslandtunnel heeft het statuut van een autoweg. Op een autoweg is het verkeer van bromfietsen niet toegelaten. De Kennedytunnel heeft het statuut van autosnelweg. Het verkeer van bromfietsen is daar niet toegelaten. Daarom zijn de voetgangers- en de fietserstunnel de enige mogelijkheden. 🛵

Heeft u het antwoord gevonden?